Met De Slimme Schakelaar Van RGBgenie Kunt U Alle Kleuren Bedienen

Je weet waarschijnlijk uit mijn geschriften over slimme verlichting dat ik dol ben op gekleurde verlichting. Het is echter een beetje een bitterzoete liefdesaffaire, omdat er niet echt een gebruiksvriendelijke manier is om ze te beheersen.

Er zijn een paar slimme schakelaars die werken met slimme lampen, maar geen enkele maakt het eenvoudig om de kleur te regelen. Dit is wat het RGBgenie-aanraakscherm wil veranderen.

Het RGBgenie touch panel heeft veel power.

Zoals elke goede controller kan hij aan/uit en dimmen regelen. Maar wat het speciaal maakt, is de mogelijkheid om met één druk op de knop de witte kleurtemperatuur, scènes en specifieke kleuren in te stellen.

Hoewel de installatie en configuratie enige tijd kan duren, komt het wel goed zolang u de instructies volgt. Het meegeleverde instructieboekje is zowel gedetailleerd als nauwkeurig.

Mijn grootste probleem met het bedieningspaneel is dat het enigszins vervelend is om de lichten aan / uit te zetten. Deze controller kan langzamer gaan werken als je snel in/uit een kamer probeert te komen.

Het RGBGenie-aanraakscherm heeft tot nu toe vlekkeloos gepresteerd. Ik ben er grotendeels tevreden mee, maar ik vind wel dat de gebruikersinterface wat subtiele verbeteringen kan gebruiken.

U Kunt Uw Lichten Op Elke Kleur Instellen

Als je voor het eerst naar deze controller kijkt, valt vooral de regenboogkleurige cirkel op. Het kleurenwiel is dat. De lampjes veranderen in de gewenste kleur als je het op enig moment aanraakt.

Hoewel er veel vergelijkbare producten in de EU-formaatfactor zijn, is dit de enige die ik heb gevonden die een RGBW-wandcontroller in de VS biedt.

Compatibel Met Philips Hue

Ik kocht de Zigbee-versie (deze is beschikbaar in Z-Wave of Zigbee). De RGBgenie Zigbee-producten kunnen worden gebruikt met het Philips Hue-ecosysteem omdat ze Zigbee 3.0-compatibel zijn. Aangezien de meeste van mijn slimme lampen Philips Hue zijn (of op zijn minst Hue-compatibel), is dit een enorm pluspunt.

Alleen Gebruiken Met Slimme Lampen

Technisch gezien is dit apparaat geen slimme schakelaar. Het is een slimme controller.

Een typische slimme schakelaar heeft een constante stroombron die erin komt. Wanneer u de schakelaar aanzet, laat deze die stroom door naar de lamp en gaat het licht aan.

Deze controller heeft die schakelmogelijkheid niet en werkt dus niet met standaard gloeilampen. In feite sluit je hem niet eens aan op de lamp.

In plaats daarvan is de schakelaar een draadloos signaal. Het kan dus alleen slimme gloeilampen aansturen.

OPMERKING: Als u op zoek bent naar een slimme schakelaar die het lichtcircuit (voor standaardlampen) kan schakelen of slimme lampen kan bedienen, heeft de Inovelli Red-serie een slimme modus waarmee u dit kunt doen.

Installatie

De RGBGenie-controller wordt geïnstalleerd in een elektrische schakelkast. Het vereist netstroom, dus de installatie vereist enige (her)bedrading.

Om de controller aan de muur te installeren, moet je het touchscreen van de basisplaat verwijderen. Aan de onderkant van het apparaat zit een gleuf.

Zoek een grote platte schroevendraaier om in de sleuf te passen. Het kost wat kracht, maar als je de schroevendraaier een stevige draai geeft, moet het deksel eraf springen.

De draden worden in de achterplaat gestoken. De klemmen voor de draden zijn klein. Ik ontdekte dat mijn 12-gauge bedrading te dik en te stijf was om op de controller aan te sluiten. Ik heb een paar stukken 16-gauge draad vervangen om het probleem te verhelpen.

OPMERKING: Als u het in een bestaande schakelkast installeert, moet u een aantal kleine herbedrading uitvoeren om ervoor te zorgen dat zowel de lamp als de controller constant van stroom worden voorzien. Om dit te doen, moet uw schakelkast een neutrale draad hebben.

Zodra de draden zijn aangesloten, stopt u de draden terug in de doos en schroeft u de basisplaat op de elektriciteitskast.

Vervolgens klikt het aanraakpaneel op de grondplaat om de installatie te voltooien. Het is erg handig om de snap-on-methode te gebruiken. Het snap-on ontwerp elimineert de noodzaak om schroeven te gebruiken, zodat het oppervlak van de aanraakpanelen glad is.

Er Zijn Zoveel Knoppen

Een standaard aan/uit schakelaar is heel eenvoudig en iedereen weet er wel mee om te gaan. Elke kleurwissel moet net zo eenvoudig en gebruiksvriendelijk zijn.

Ik denk dat het ontwerp van het kleurenwiel voor kleurcontrole bij de rekening past. Tik ergens op het kleurenwiel om alle aangesloten lampen op die kleur in te stellen.

Er is geen speciale kennis voor nodig om het kleurenwiel te bedienen. Het is gemakkelijk om te zien wat het doet, zelfs als je het nog nooit eerder hebt gezien.

De rest van de knoppen zijn echter minder voor de hand liggend. Ik denk zelfs dat een aantal van de knoppen kunnen worden geëlimineerd zonder veel functionaliteit te verliezen.

De RGB-bedieningsknop heeft drie knoppen. De vierde knop is voor W.

Om de kleur van het licht te veranderen, kunt u een willekeurige knop aanraken. U kunt de kleurknoppen gebruiken om de exacte kleur te krijgen, maar u kunt in principe hetzelfde doen met het kleurenwiel. Het wiel is niet precies genoeg om elke keer de exacte kleur te krijgen, maar het moet zo dichtbij zijn dat de extra knoppen niet nodig zijn.

Daarnaast zijn er twee knoppen waarmee je door wittinten (warm naar koel) kunt bladeren.

Ik denk dat de ene knop alleen het witte (W) kanaal van de lamp moet bedienen en de andere de RGB-kanalen gebruikt. Ik merkte in ieder geval geen verschil in de knoppen van mijn Philips Hue lampen. Dus, voor mijn doeleinden, zag ik het nut niet in van het hebben van twee knoppen.

Ten slotte is er slechts een enkele knop om te dimmen (bediening zowel omhoog als omlaag). Ik weet niet zeker hoe het apparaat beslist of het naar boven of naar beneden dimt, afhankelijk van welke knop wordt ingedrukt. Het dimt echter erg langzaam wanneer het is aangesloten op mijn Philips Hue-hub. Het duurt even voordat ik merk of het dimmen omhoog of omlaag gaat als ik de knop ingedrukt houd.

De RGBgenie-afstandsbediening (zie hieronder) heeft twee knoppen om te dimmen (een voor omhoog/een voor omlaag), wat ik effectiever vind.

Moeilijk Te Gebruiken In Het Donker

De RGBGenie-controller heeft zeker een heleboel coole extra functies die je normaal niet ziet op een lichtschakelaar. Maar meestal is een schakelaar de belangrijkste taak om eenvoudig de lichten aan/uit te zetten.

De aan/uit-knop op deze controller is een kleine knop in het midden van het paneel. De voorkant van de controller is een volledig glad touchscreen, dus er is geen gemakkelijke manier om de aan / uit-schakelaar op de tast te vinden.

Daarom vond ik het nodig om zorgvuldig naar de controller te kijken om de aan / uit-knop te vinden. In slecht verlichte kamers is dat geen probleem. Het kan vervelend zijn als de kamer helemaal donker is.

Hoewel het misschien een kleine klacht lijkt, voelt deze interactie moeilijker aan dan het eenvoudig omdraaien van een tuimelschakelaar.

Dit is de reden waarom ik het apparaat niet zou aanraden in een ruimte waar je vaak binnenkomt/uitgaat, tenzij er andere manieren zijn om aan/uit te regelen (bewegingsdetectie misschien?). ).

UPDATE: ik heb mijn vermogen om de aan/uit-schakelaar in het donker te vinden verbeterd nadat ik hem nog een aantal weken heb gebruikt. Misschien leer ik hem uiteindelijk net zo gemakkelijk te gebruiken als een traditionele schakelaar.

RGBGenie-afstandsbediening

Ik bestelde het aanraakscherm en toen ik het pakket opende, was ik verrast om ook een gratis afstandsbediening te vinden.

Ik weet niet zeker of iedereen de gratis afstandsbediening ontvangt, of dat ik hem heb gekregen omdat ik productrecensies schrijf. Misschien ben ik beroemd.

Hoe dan ook, het is een behoorlijk krachtig apparaat. En voor de helft van de prijs van het aanraakscherm is het misschien de betere deal.

De afstandsbediening kan in principe alles wat het aanraakscherm kan. Bovendien kan het zowel groepen als scènes bedienen (het aanraakpaneel bestuurt de groep of scènes, afhankelijk van het model dat u bestelt).

Het reageert snel zoals elke andere Zigbee-bediening die ik heb gebruikt met mijn Philips Hue-lampen.

OPMERKING: De scènes zijn hetzelfde voor alle RGBGenie-controllers. Als ik bijvoorbeeld drie scènes programmeer met mijn aanraakscherm, worden dezelfde drie scènes geactiveerd met de S1-, S2- en S3-knoppen op de afstandsbediening.

RGBGenie Is Het Bedrijf

Ik raad u aan voorzichtig te zijn met kleine bedrijven bij het bouwen van een slim huis. Je weet nooit wanneer ze sluiten en je met veel papiergewicht achterlaten.

Dat betekent echter niet dat u nooit van kleine bedrijven koopt. Het betekent alleen dat je een beetje onderzoek moet doen en voorzichtig moet zijn met welke je koopt.

Mijn ervaring met RGBGenie is tot nu toe uitstekend. Het is duidelijk dat ze om hun klanten geven. Ze zijn actief op forums en werken aan het verbeteren van hun producten met behulp van feedback van echte huiseigenaren.

Bovendien vermeldt de mede-oprichter Sean Gnant zijn directe nummer en e-mailadres bij elke bestelling. Ik ben geïnspireerd om hun producten te ondersteunen door dit detailniveau te zien.

Zelfs als ze sluiten, werken hun producten nog steeds. Ze kunnen worden gebruikt met gevestigde standaarden (Zigbee, Z-Wave) en vereisen geen cloudverbinding. Behoudens een soort hardwarestoring, zullen ze jarenlang blijven werken.